Montering av Stenskottsfolie | PPF

Montering av stenskottsfolie | PPF

Vare sig du köpt en ny bil eller har en välhållen bil som du är rädd om bör du överväga att montera en transparent skyddsfilm – PPF – på de mest utsatta delarna. Folien som är transparent och syns knappt men skyddar lacken mot stenskott, insekter och andra föroreningar som alla kan skada.

Vad är stenskottsfolie?

Lackskyddsfilm (PPF)är en plastfilm (thermoplastic urethane) som är elastisk och formbar skyddar den underliggande ytan mot påverkan av olika slag. Många bilar har redan när de är nya PPF monterad i begränsad omfattning, de är framförallt ytorna bakom hjulen är sand och grus riskerar att skada lacken. 

Filmen installeras vanligtvis av certifierade utbildade yrkesmän har rätt miljö, verktyg och bra monteringsförutsättningar, även om man kan montera en del ytor även som lekman.  Vill man ha en professionell montering utan partiklar, damm och luftbubblor rekommenderar vi att inte montera PPF på större ytor själv utan istället anlita en professionell montör. 

Det gäller också att välja en PPF som har blivit ordentligt testad så att den inte gulnar eller missfärgas över tid. Vi använder Solargar PRO ACTIV som är en av marknadens bästa stenskottsfolier.

 

Vad kostar monteringen och hur lång tid tar det?

Kostnaden beror på vilka delar man vill skydda men vanligast är att PPF:n monteras i fronten. Folien är relativt dyr i inköp och monteringen innefattar en del torktid och efterarbete vilket gör att priset hamnar mellan 15000-18000:- inkl moms för huv, stötfångare, strålkastare, backspeglar och framskärmar som är det vanligaste paketet. En del bilar är svårare än andra och tar lite längre tid och blir därför något dyrare. Det tar normalt 2-4 dagar att montera folien. När det gäller Montering av stenskottsfolie | PPF i Malmö hjälper vi gärna till och svar på dina frågor.

Vilka är fördelarna med stenskottsfolien?

Folien är ett utmärkt skydd för framförallt stenskott men skyddar även mot annan påverkarn och har även kan ha en estetisk fördel.

Stenskott
Små stenar som kommer i hög hastighet orsakar ofta ett stenskott i lacken som kan vara svårt att laga. Filmen skyddar i de allra flesta fall mot detta och håller lacken under intakt.

Repor
Ytligare repor fastnar i folien istället för att orsaka skador på lacken. Folien vi monterar är självläkande och reporna försvinner därför av sig själv.

Kemikalier
Folien skyddar även lacken mot starka kemikalier.

Insekter & fågelspillning
Insekter och kanske framförallt fågelspillning kan orsaka stora skador på lacken, till och med så att omlackering behövs. Detta skyddar folien mot till 100%. Dock så kan dessa fastna i folien och kan ibland vara halvsvåra att få bort.

Förbättrad yta
På vissa lacker gör PPF:en att lacken blir blankare än den var innan. Det beror dock på vilken PPF som används samt vilket glansvärde lacken hade innan monteringen

Vi använder Solar Guard Pro Active PPF

Solar Gard Pro Actve PPF är den senaste innovationen inom teknik för lackskyddsfilm (PPF).Den är designad för att balansera omedelbar aktiverad självläkning med den enastående reptålighet som Clearshield Pro-namnet representerar.

Och till skillnad från andra alternativ på marknaden som både kräver värme och/eller vatten för att starta självläkningsprocessen, utlöses ACTIV-tekniken omedelbart när den är repad eller skadad. Dess topplack har också en hydrofobisk, tvärbunden design som bildar pärlor och stöter bort vatten, lera och smuts.

Skydda aktivt ditt fordons fabrikslack samtidigt som du förbättrar dess finish med Clearshield Pro ACTIV,  ”det bästa skyddet du aldrig kommer att se”.

FUNKTIONER OCH FÖRDELAR:

  • Aktiv självläkande teknologi – avancerad polymerteknik utlöses omedelbart när den är repad eller skadad (ingen värme krävs)
  • Hydrofobisk, fläckbeständig – skyddar – utan att synas – ditt fordons finish från skador orsakade av vatten, insektsstänk, fågelspillning, m.m.
  • Lyxigt utseende – bibehåll en glansig, nyvaxad look
  • Garanti− 10 års skydd mot gulning, grumling, sprickbildning, skalning och mögel
  • Högre andrahandsvärde för ditt fordon – se till att din bil ser lika bra fräsch ut som när du köpte den
  • SPF 285+ − förhindra UV-skador orsakade av blekning
  • Installeras av Solar Gards professionella återförsäljarnätverk

Välj det paket som passar!

Vi monterar mest PPF i fronten på bilar, huv, framskärmar, stötfångare och backspeglar. Man kan skräddarsy det delar som du vill skydda och det inte finns ett färdigt paket.

Riktpriser för det vanligaste paketen:
Det skiljer i materialåtgång och tidsbehov mellan olika bilmodeller, därför har vi ett visst intervall på vår prissättning. Kontakta oss om du har frågor ang. montering av stenskottsfolie | PPF i Malmö.

Full Front End (Hela fronten + backspeglar – 15000-18000:-
Hel motorhuv + stötfångare fram 10-14000:-
Hel motorhuv 3000-5000:-
Front motorhuv (ca 1/3) 2000-3000:-
Stötfångare fram 7000-9000:-

Ring oss för mer information och priser för önskat paket till din bil! Du når oss på 040-21 54 00!